Verzekeraar bepaalt zorg

In De Telegraaf van 4 augustus 2016 las ik dit bericht van Jan Hulsegge te Goor. In het artikel “Behoorlijk balen van budgetpil” (De Telegraaf van 4/8/2016) wordt heel duidelijk aangegeven, dat onze gezondheidszorg niet langer aangestuurd en bewaakt wordt door de medici.

Verzekeraars bepalen welke medicijnen wel of niet verstrekt mogen worden op basis van de prijs. De apothekers, verenigd in de KNMP klagen wel, maar er wordt niet of nauwelijks geluisterd. De ziekenhuizen moeten winst maken. De huisartsen zijn gefrustreerd omdat zij steeds meer moeten doen voor een marginale vergoeding en de patiënten moeten niet zeuren. Ze mogen al blij zijn dat de premie en het eigen risico niet fors omhoog gaan volgend jaar. Dat noem ik pas echt ongezond.

Ja, zes weken geleden hielp ik de behanger met het opruimen van de rommel in de kamer. Ik zat op mijn knieën en wilde opstaan. Plotseling voelde ik een steek in mijn rechter knie.

Ik dacht nog: “dat gaat wel snel over”.

Maar ik kon niet meer lopen… Ik had veel pijn en geen kracht meer in mijn rechter knie. Eerst een paar dagen afgewacht en toen naar de huisarts. Na een onderzoek vertelde hij mij, dat de oorzaak in mijn rug zat. Ik sputterde nog tegen door te zeggen, dat ik in mijn rug helemaal niets voelde. De pijn zat in mijn rechter knie en daardoor kon ik niet lopen. De huisarts maakte toch een afspraak voor mij bij de neuroloog. Dat kon uiteindelijk over 2 weken.

De neuroloog adviseerde een MRI onderzoek te maken, dat ook pas na 4 weken zou kunnen. Al die tijd kon ik niet lopen. Wat een ellende. En ik had nog zo veel werk te doen…. Daarom belde ik weer mijn huisarts om te vragen of hij toch foto’s wilde laten maken van mijn rechter knie, omdat het heel vervelend was dat ik niet meer kon lopen. Na deze foto’s vertelde mijn huisarts, dat er niets te zien was aan mijn rechter knie.

Tabletten hielpen ook niet

Wat hem echter wel opviel was, dat mijn bot en het kraakbeen er zo perfect uitzagen. Dat had hij nooit eerder gezien bij oudere mensen. Ik dacht meteen aan mijn 16 jaar dagelijkse inname van de Vital Formula 99. Dat had ik ook al ervaren met mijn linker knie. Deze moest in 2001 na een scan onderzoek vervangen worden door een nieuwe knie. Wegens tijdgebrek heb ik dat niet laten doen en ben ik met de pijn doorgelopen. Kalktabletten had ik kunnen nemen, maar het hielp niet.

Ik heb nog steeds geen nieuwe linker knie. En de pijn is al jaren weg. Vorig jaar heb ik contact opgenomen met de professor van de universiteit München, die de Vital Formula 99 mede heeft ontwikkeld. Hij vertelde mij, dat in de Vital Formula 99 wel 10 stoffen zitten die zorgen voor aangroei van kraakbeen en bot….. en volgens het ziekenhuis was dat niet mogelijk.

Deze stoffen zijn: magnesiumcarbonaat, calcium, inositol, omega 3 vetzuren, vitamine B2 – riboflavine, vitamine K – fylloquinon, vitamine C en ascorbinezuur. Deze zorgen voor de smering van de gewrichten en maken collageen (= hoofdbestanddeel van kraakbeen en bot) aan. Ook is indirect de werking van de natriumbicarbonaat (Baking Soda) belangrijk.

Twee weken na de MRI had ik een nieuwe afspraak bij de neuroloog. Hij liet mij de rug foto’s zien en constateerde een beknelde zenuw. De oorzaak was volgens hem een plotselinge verkeerde beweging.

Er waren 2 oplossingen:

  • 1. Niets doen en afwachten tot het beter zou gaan. Dat zou maanden kunnen duren.
  • En 2. de zenuw tijdelijk verdoven waardoor ik weer sneller zou kunnen lopen.

Dat laatste heb ik met tegenzin laten doen met als resultaat, dat ik na een paar dagen geen pijn meer had in de rechter knie en weer goed kon lopen. Hé, hé, wat fijn als alles weer normaal werkt, toch?